GenuineGems har forsynt Norge med diamanter i over 15 år.


Genuine Gems er et nettbasert diamantfirma som har forsynt Norge med diamanter i over 15 år. Siden etableringen i 2006 har vi jobbet målrettet for å tilfredsstille våre kunder med kvalitetsdiamanter. Et annet hovedmål vi i Genuine Gems har, er at du som kunde ikke skal betale høye summer for ditt produkt. Gjennom kontakter i hele diamantverden skaffer vi deg kvalitetsdiamanter til landets laveste priser. Dersom det skulle vere ønskelig har vi også diamanter med lavere kvalitet. Fellestrekket er at alle ser bra ut for det blotte øyet. Vi holder til på Vestlandet med hovedkontor i Bergen, i tillegg har vi en avdeling i Sogn og Fjordane. Vi er registrert i Brønnøysund registeret med org.nr. MVA988866385NO 


Hvorfor velge oss ?

Diamantene er dyre varer og vi vil være sikre på at våre produkter er akkurat slik de er presentert. Derfor samarbeider GenuineGems tett med en av de fremste diamantsertifisører / takstmenn i Norge.
Mange føler seg usikre på å kjøpe så dyre varer som diamanter på nett, og vi ønsker å gjøre det vi kan for at kundene skal føle seg trygge. Til nå har alle våre kjøpere vært 100% fornøyde, og slik vil vi også at det skal fortsette fremover. Vi tilbyr derfor pengene tilbake hvis diamanten ikke svarer til forventningene eller kunden av annen grunn ønsker å heve kjøpet.

-Fordi vi selger våre diamantsmykker til landets laveste priser.

Vi samarbeider med en av de største diamantforhandlerne i Israel og vi kjøper diamanter direkte fra sliperi i India. Du finner regelmessig oppgraderingsdiamantsmykker til svært lave priser. Vi er en ren nettbutikk og slipper å betale dyr husleie. Dette kommer kundene til gode.
Ettersom vi er 100 % sikker på at vi har landets billigste diamanter, til samme kvalitet som andre aktører, vil vi oppfordre deg til å søke gjennom både nettbutikker og gullsmeder. Vi er overbevist om at resultatene du finner vil være at vi er minst 40 % billigere enn gullsmeder og minst 10 % billigere enn andre nettbutikker.

-Fordi alle våre diamanter...

 ... Er naturlige diamanter som ikke er behandlet på noen måte (f.eks. farge eller klarhet forbedring  - CE -)

... Er diamanter som ikke kommer fra konfliktområder. 

... Kommer med takstbrev.

De fineste og dyreste diamantene i vårt utvalg har i tillegg sertifikat fra et av de fem største laboratorium i verden (G.I.A / A.G.S / H.R.D / E.G.L / I.G.I).

-Fordi vi selger bare Konfliktfrie diamanter.

I Genuine Gems er vi opptatt av å få frem diamanter på lovlig vis. Vi selger derfor ingen konfliktdiamanter eller ”blood diamonds”. Dette har vært en stor sak da flesteparten av diamantene på 90-tallet ble gravd ut i Afrika. Da det i flere områder var borgerkrig finansierte opprørerne krigføringen sin ved å selge diamanter. Utgravingen skjedde mens krigen utspilte seg rundt og mange liv gikk tapt i prosessen, derav navnet ”blood diamond”.
For å unngå at slike diamanter blir solgt har man the Kimberley Compliant.
The Kimberley Process Certification Scheme (KPCS) ble etablert for å verifisere at diamanter kom fra konfliktfrie områder. Som kunde hos oss kan vi garantere at vi følger the Kimberley Process, og forsikre deg om at diamanten du kjøper er fremstilt på lovlig vis. 

-Fordi du kan se hva du kjøper.

Hos oss kan du se hva du betaler for!
Vi legger ut mange bilder av samtlige diamanter vi selger. Ofte er disse bildene tatt under 30x lupe, da kvaliteten krever det. Du kan se det aktuelle produktet du har tenkt å kjøpe og vi garanterer at ingen av bildene er kopiert fra andre nettsider. Vi vet at bilder ikke fanger all brillianse i diamanten, likevel velger vi å ta bildene selv uten at de blir manipulert eller redigert. Slik ser du hva du kjøper, og i den grad det er avvik mellom bilder og virkelighet, er smykket finere i virkeligheten enn på bildene.

-Fordi du kan se før du kjøper.

Vi i Geniune Gems tilbyr deg også å se og føle på diamantene før du kjøper dem. Dersom du skulle være usikker på om du vil kjøpe en diamant vil vi legge til rette for at du skal kunne bestemme deg. Selv om du ikke bor i Bergen eller omegn finner vi alltid en løsning til deg hvis du ønsker "å se før du kjøper". Ta kontakt med oss så arrangerer vi et møte der du kan se diamanten med egne øyner.

-Fordi hos oss kan du designe ditt eget smykke.

Vi vet at det ikke alltid er enkelt å bli tilfredstilt med de ringene/fatningene vi har i vår nettbutikk. Derfor vil vi, dersom du har noen spesielle tanker eller formeninger om hvordan du vil at smykket ditt skal se ut, hjelpe deg å finne et design som tilfredsstiller dine ønsker. Vår gullsmed tar alltid i mot nye utfordinger og resultatene blir alltid de beste. Kontakt oss over telefon eller e-mail for å komme frem til en løsning.

-Litt mer om oss fra et intervju i NRK Sogn og Fjordane og fra en artikkel i avisen Firda

www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_sogn_og_fjordane/1.4672834

Ta gjerne kontakt hvis du har spørsmål. Vi kan hjelpe å finne det riktige smykket for deg.


Mvh Konstantinos Drakos
-Daglig leder-

Round (Rund)

Udiskuterbart den mest vanlige formen på diamanter, da over 75% av alle solgte diamanter er av denne typen. Stilen er svært åpen og reflekterer slik lys på en god måte. Den er også gjort klart mest forsking på og er slik diamanten som får mest spesifikke graderinger. Dersom andre faktorer, som de fire C-ene, står til mote med formen er dette den mest verdifulle formen man kan få. Rund form blir for øvrig assosiert med varme, tillit og empati.

Princess (Prinsesse)

Som en firkant med 90graders vinkler er dette den nest mest populære diamantformen. Den mest søkte blant princess diamantene er de helt kvadrat formede, men sidelengden kan i mange tilfeller drøye mot det rektangulære. Formen passersom kombinasjon til det meste og er en fin variasjon fra runde stener. Formen assosierest ofte med selvtillit og selvstendighet.

Radiant cut (Radiant)

Som princess cut en kvadrat formet diamantform, men med avslipte hjørner. Forholdsvis ny innen diamantverden da den ikke er mer enn 30 år gammel. Denne formen kombinerer lys refleksjon og individuell symmetri på en utmerket måte. Ofte assosierest formen med gledesspredere og personer med høy energi.

Oval shape (Oval)

En type som ligner på round brilliant cut, men en lenger, og mindre solgt, variant. En kvalitetsdiamant viss form får fingrene til brukeren til å virke lengre. Hvordan diamanten er slipt er svært viktig ettersom den er ganske lik Marquise-formen. Formen linkes ofte til kreativitet og mot.

Marquise Shape (Navette)

Som oval shape gir formen en illusjon om lengre fingrer, forskjellen er at ovalen her samles i ei spiss på hver sin ende. Dens form får ofte diamanten til å se større ut enn den egentlig er og er formen som gir mest størrelse per carat. Marquise-formen blir ofte brukt til forlovelsesringer, enten som enstensring eller i kombinasjon med flere stener i en flerstensring. For øvrig en form som ofte er assosiert med ambisjon og innovasjon.

Pear Shape (Dråpe)

En kombinasjon av oval og marquise form som gir deg en form som ligner en vanndråpe eller tåre. En form så vakker at den støtter opp om greske myter om at diamanter er gudenes tårer. En slik diamant kan brukes i de fleste settinger og assosierest gjerne med sjarm.

Emerald Cut (Smaragd)

Overfladisk en lik form som Radiant, forskjellen er at den er bygd opp trinnvis. Navnet emerald cut kommer fra tidligere da dette var en form som hovedsakelig bruktes til å slipe smaragder (emerald). Formen gir en følelse av å gå gjennom en speillagt korridor med gjensidig refleksjon. Har ikke like mye gjenskinn som andre brilliant stener, men gjør opp for dette gjennom dets krystallklare, store table. Formen har en gammel sjarm over seg og bindes gjerne med besluttsomhet og det å vere målrettet.

Asscher Cut (Kvadrat Smaragd)

Nesten identisk med emerald cut, men en heller kvadratformet tvist, der emerald cut er mer rektangulær. Gjennom en trinnvis oppbygning og avkappede hjørner ligner formen nesten på en åttekant. Elegant og stilig er diamanten ofte assosiert med selvrespekt og nevnte eleganse.

Cushion Shape (Pute)

Formet som et kvadrat med avrundede sider. Formen kan bygges opp trinnvis, men kan også slipes som brilliant cut. En antikk form med historie helt tilbake til 1830-årene. Mistet noe av sin popularitet da ny teknologi gjorde sitt inntog i diamantverden, men er en trendy diamant med gode egenskaper til å reflektere lys, selv i mørke forhold. Karakteristikken er både moderne og tradisjonell, både stille og høylytt.

Heart Shape (Hjerte)

En form med stadig økende popularitet. Den klart mest romantiske ringen, som ofte kjøpes i anledning valentinsdag eller personlige milestener i kjærlighetslivet. Den får fram det ekte og rene i kjærlighet. Formen har sitt ugangspunkt i pæreformen, og da ofte pæreformer med innesluttninger i den runde delen, noe som gir utgangspunkt for hjertet. Personen som slipper denne typen form må vere svært dyktig da presisjon er essensielt for å få den riktige formen samtidig som lysrefleksjonen vedlikeholdes. Assosierest ofte med det å være sentimental, sensitiv og romantisk samtidig som den sender et klart romantisk signal.

Trilliant Shape (Trekant)

Også kalt triangel-brilliant eller trillion. En utfordrende form som har sin opprinnelse fra Amsterdam på 1970-tallet. Hvor spisse kantene er avhenger av personen som slipper stenen. Den har en glans som gjør den til en fin sentersten i en flerstensring, men kan også brukes som sidesten til former som radiant, cushion eller princess. Bindes ofte opp mot en selvtillitsfull og eventyrlysten personlighet.

Baguette cut (Baguette)

Noe lik emerald cut, men i mindre skala og med spisse hjørner utgjør baguette-formen vanligvis en sidesten i flerstensringer. En noe nedtont stil som utgjør en perfekt sidesten da senterstenen vil lyse opp ved siden av. Denne formen er vanligvis billigere enn andre former.