Levering og returnering


Hvordan betaler jeg for varene?
Du betaler for produktet med postoppkrav evt. bankoverføring og du har 30 dagers angrefrist ifl. angrerettloven §11. Vær oppmerksom på at angreretten ikke gjelder dersom du har bestilt endring av smykket (for eksempel bytting av fatning, endring av størrelse osv.).

Hvor lang tid tar det før bestillingen min ankommer?
Standard varer, som vi har til salgs i weben, får du vanligvis i løpet av 3-4 arbeidsdager. 

Kan jeg få diamanten min tidligere?
Dersom du som kunde har behov for å få diamanten raskere enn dette, vil vi i Genuine Gems legge til rette for det. Kontakt oss slik at vi kommer fram til en ordning. 

Hvordan blir produktet levert?
Produktene sender vi via Norgespakke eller Ekspressovernattenpakke, begge fullt forsikret. Pakken er diskré, uten indikasjoner på at den inneholder diamanter. Når man åpner pakken er det en mer eksklusiv innpakking der diamanten, i sitt respektive etui, og sertifikatet ligger. 

Hvem betaler postomkostninger?
Det er vi som betaler postomkostninger når vi sender varene med Norgespakke. Dersom du ønsker å få produktet tilsendt med Ekspressovernatten er det du, som kunde, som dekker kostnadene.

Hvem er ansvarlig?
Under leveransen har vi fullt ansvar for verdien av smykket. Genuine Gems har en forsikring som fører til at diamanten er vårt ansvar frem til den er ankommet døren din. 

Kan man bestille til en annen adresse?
Dette er også fullt mulig, det eneste som kreves er at du oppgir adressen du vil ha produktet tilsendt til. 

Hvor lang returrett har jeg?
Dersom du skulle være misfornøyd med diamanten har du 30 dagers returrett med krav på full kompensasjon.

Hvordan returnerer jeg varene?
Varene skal returneres i samme tilstand som du mottok de.
Alle returvarer skal sendes tilbake med Norgespakke evt Ekspressovernattenpakke, og vi mottar ikke pakker med postoppkrav. Det er ditt ansvar å forsikre pakken.
Fyll ut retursøknad på hjemmesiden vår, og vi tar kontakt med deg å veilede deg om returen.


Bestillingsvarer


Bestillingsvarer tar ca. 3-4 uker, avhengig av hvor mye arbeid det er å tilpasse smykket til ditt behov. Prosessen starter med at du danner deg et bilde av hvordan produktet du vil ha skal se ut, og betaler et forskudd på 30 %. Etter dette er gjort lager vi en digital skisse av smykket, denne er mulig å endre fram til du er fornøyd med resultatet. Det er ingen returrett på slike varer. 

Endring av størrelse:
Vi i Genuine Gems dekker alle utgifter for første endring av størrelse. Under ringstørrelser kan du finne et kart som vil veilede deg til hvilken størrelse din ring bør ha. 


Ringstørrelser

UK USA EUR JAP
J 4 1/2 48 8
J1/2 - K 5 3/4 49 9
K1/2 - L 5 1/4 50 10
L1/2 5 3/4 51 11
M - M1/2 6 52 12
N 6 1/4 53 13
N1/2 - O 6 3/4 54 14
O1/2 7 55 15
P - P1/2 7 1/2 56 16
Q - Q1/2 7 3/4 57 17
R 8 1/4 58 18
R1/2 - S 8 3/4 59 19
S1/2 9 60 20
9 3/4 62 22

Livstidsgaranti

Med alle våre smykker får du livstidsgaranti. Dette er en garanti som dekker alle produksjonsfeil, eller eventuelle feil som du ikke har forårsaket. Vi vil da reparere produktet uten at dette medfører kostnader for deg. 

Round (Rund)

Udiskuterbart den mest vanlige formen på diamanter, da over 75% av alle solgte diamanter er av denne typen. Stilen er svært åpen og reflekterer slik lys på en god måte. Den er også gjort klart mest forsking på og er slik diamanten som får mest spesifikke graderinger. Dersom andre faktorer, som de fire C-ene, står til mote med formen er dette den mest verdifulle formen man kan få. Rund form blir for øvrig assosiert med varme, tillit og empati.

Princess (Prinsesse)

Som en firkant med 90graders vinkler er dette den nest mest populære diamantformen. Den mest søkte blant princess diamantene er de helt kvadrat formede, men sidelengden kan i mange tilfeller drøye mot det rektangulære. Formen passersom kombinasjon til det meste og er en fin variasjon fra runde stener. Formen assosierest ofte med selvtillit og selvstendighet.

Radiant cut (Radiant)

Som princess cut en kvadrat formet diamantform, men med avslipte hjørner. Forholdsvis ny innen diamantverden da den ikke er mer enn 30 år gammel. Denne formen kombinerer lys refleksjon og individuell symmetri på en utmerket måte. Ofte assosierest formen med gledesspredere og personer med høy energi.

Oval shape (Oval)

En type som ligner på round brilliant cut, men en lenger, og mindre solgt, variant. En kvalitetsdiamant viss form får fingrene til brukeren til å virke lengre. Hvordan diamanten er slipt er svært viktig ettersom den er ganske lik Marquise-formen. Formen linkes ofte til kreativitet og mot.

Marquise Shape (Navette)

Som oval shape gir formen en illusjon om lengre fingrer, forskjellen er at ovalen her samles i ei spiss på hver sin ende. Dens form får ofte diamanten til å se større ut enn den egentlig er og er formen som gir mest størrelse per carat. Marquise-formen blir ofte brukt til forlovelsesringer, enten som enstensring eller i kombinasjon med flere stener i en flerstensring. For øvrig en form som ofte er assosiert med ambisjon og innovasjon.

Pear Shape (Dråpe)

En kombinasjon av oval og marquise form som gir deg en form som ligner en vanndråpe eller tåre. En form så vakker at den støtter opp om greske myter om at diamanter er gudenes tårer. En slik diamant kan brukes i de fleste settinger og assosierest gjerne med sjarm.

Emerald Cut (Smaragd)

Overfladisk en lik form som Radiant, forskjellen er at den er bygd opp trinnvis. Navnet emerald cut kommer fra tidligere da dette var en form som hovedsakelig bruktes til å slipe smaragder (emerald). Formen gir en følelse av å gå gjennom en speillagt korridor med gjensidig refleksjon. Har ikke like mye gjenskinn som andre brilliant stener, men gjør opp for dette gjennom dets krystallklare, store table. Formen har en gammel sjarm over seg og bindes gjerne med besluttsomhet og det å vere målrettet.

Asscher Cut (Kvadrat Smaragd)

Nesten identisk med emerald cut, men en heller kvadratformet tvist, der emerald cut er mer rektangulær. Gjennom en trinnvis oppbygning og avkappede hjørner ligner formen nesten på en åttekant. Elegant og stilig er diamanten ofte assosiert med selvrespekt og nevnte eleganse.

Cushion Shape (Pute)

Formet som et kvadrat med avrundede sider. Formen kan bygges opp trinnvis, men kan også slipes som brilliant cut. En antikk form med historie helt tilbake til 1830-årene. Mistet noe av sin popularitet da ny teknologi gjorde sitt inntog i diamantverden, men er en trendy diamant med gode egenskaper til å reflektere lys, selv i mørke forhold. Karakteristikken er både moderne og tradisjonell, både stille og høylytt.

Heart Shape (Hjerte)

En form med stadig økende popularitet. Den klart mest romantiske ringen, som ofte kjøpes i anledning valentinsdag eller personlige milestener i kjærlighetslivet. Den får fram det ekte og rene i kjærlighet. Formen har sitt ugangspunkt i pæreformen, og da ofte pæreformer med innesluttninger i den runde delen, noe som gir utgangspunkt for hjertet. Personen som slipper denne typen form må vere svært dyktig da presisjon er essensielt for å få den riktige formen samtidig som lysrefleksjonen vedlikeholdes. Assosierest ofte med det å være sentimental, sensitiv og romantisk samtidig som den sender et klart romantisk signal.

Trilliant Shape (Trekant)

Også kalt triangel-brilliant eller trillion. En utfordrende form som har sin opprinnelse fra Amsterdam på 1970-tallet. Hvor spisse kantene er avhenger av personen som slipper stenen. Den har en glans som gjør den til en fin sentersten i en flerstensring, men kan også brukes som sidesten til former som radiant, cushion eller princess. Bindes ofte opp mot en selvtillitsfull og eventyrlysten personlighet.

Baguette cut (Baguette)

Noe lik emerald cut, men i mindre skala og med spisse hjørner utgjør baguette-formen vanligvis en sidesten i flerstensringer. En noe nedtont stil som utgjør en perfekt sidesten da senterstenen vil lyse opp ved siden av. Denne formen er vanligvis billigere enn andre former.