Notice: Undefined variable: category_info in /home/genuinegem/domains/genuinegems.no/public_html/vqmod/vqcache/vq2-catalog_controller_product_product.php on line 352 GG1769- Diamantøredobber > Flersteinsøredobber
  • GG1769
Forsiden
Varenummer:
GG1769
Tilgjengelighet:
På lager
Karat
1.20ct
Veil. pris
32.000,00kr
Vår pris

18.500,00krDet får du med kjøpetHOVEDDIAMANT SIDEDIAMANTER
Form
RUNDE
-
Slipt
VG/G -
Karat
1.20ct
-
Farge
G/H - TW/W -
Klarhet
I1 (KLARE DIAMANTER MED DET BLOTTE ØYET)
-

INNFATNING
Metal
18k HVITT GULL
Vekt
6.50gr
Str
Ø38mm
DOKUMENT
TAKSTBREV
JA ☑ | NEI ☐
SERTIFIKAT
GIA ☐ | AGS ☐ | HRD ☐ | IGI ☐ | EGL ☐
LASER INSCRIPTION
JA ☐ | NEI ☐

CARAT

Er vekta på diamanten . En carat er lik 0,2gr . På bildet ser vi hvor mange mm diamanten er i diameter i forhold til vekta . Dette gjelder for diamanter som er Excellent/Ideal slipte . Når en diamant allerede er innfattet kan vi ikke veie den på vanlig måte (på diamant vekta) men en kan finne ca vekt v.h.a. matematiske formler.

SLIPEFORM

Når man ser for seg en diamant tenker man først og fremst på en rund, skinnende juvel. Dette er den klassiske diamanten, men diamanter kommer i svært mange former. Når stenen blir hentet ut av fjellet er den ujevn og kantete. Stenen må ved hjelp av utstyr slipes til en form som gir stenen sitt maksimale potensial. Form handler om geometrien til diamanten, og skiller seg slik fra sliping.

KLARHET

Klarheten på diamanten sier noe om hvor mange inneslutninger diamanten har i seg (svarte carbon , hvite fjær) . FL-IF (Flawless - Internally Flawless) er øverst på skalaen og veldig sjelden siden diamanten er helt klar uten inneslutninger til og med under 30x lupe , VVS1-2 er en diamant som har inneslutninger men er veldig-veldig vanskelig å se de til og med 30x lupe , VS1-2 veldig vanskelig å se inneslutninger med 30x lupe , SI1-2-3 let å se inneslutninger med 30x lupe , men I (PIQUET) er nederst på skalaen og det betyr at en lett kan se inneslutninger i diamanten med det blotte øyet .

FARGE

Graderingen begynner på D som er fargeløs diamant og slutter på Z som er en gulaktig diamant . Diamanter med farge D-E-F har en veldig høy pris pr. carat siden det er sjelden å finne diamanter med denne fargen . "Fancy diamonds" er betegnelsen på diamanter i andre farge , f.eks. rosa , grønne , blå .

SLIP/CUT

Cut, hvordan diamanten er slipt, er den eneste menneskestyrte, men samtidig den viktigste av de fire C-ene. Det skal for øvrig nevnes at sliping handler om målene i diamanten, ikke formen, slik at det ikke forveksles med form. Sliping er essensielt når det kommer til å få frem lys og gjenskinn i diamanten, og er slik minst like viktig som farge.

RINGSTØRRELSER

UK USA EUR JAP
J 4 1/2 48 8
J1/2 - K 5 3/4 49 9
K1/2 - L 5 1/4 50 10
L1/2 5 3/4 51 11
M - M1/2 6 52 12
N 6 1/4 53 13
N1/2 - O 6 3/4 54 14
O1/2 7 55 15
P - P1/2 7 1/2 56 16
Q - Q1/2 7 3/4 57 17
R 8 1/4 58 18
R1/2 - S 8 3/4 59 19
S1/2 9 60 20
9 3/4 62 22

Round (Rund)

Udiskuterbart den mest vanlige formen på diamanter, da over 75% av alle solgte diamanter er av denne typen. Stilen er svært åpen og reflekterer slik lys på en god måte. Den er også gjort klart mest forsking på og er slik diamanten som får mest spesifikke graderinger. Dersom andre faktorer, som de fire C-ene, står til mote med formen er dette den mest verdifulle formen man kan få. Rund form blir for øvrig assosiert med varme, tillit og empati.

Princess (Prinsesse)

Som en firkant med 90graders vinkler er dette den nest mest populære diamantformen. Den mest søkte blant princess diamantene er de helt kvadrat formede, men sidelengden kan i mange tilfeller drøye mot det rektangulære. Formen passersom kombinasjon til det meste og er en fin variasjon fra runde stener. Formen assosierest ofte med selvtillit og selvstendighet.

Radiant cut (Radiant)

Som princess cut en kvadrat formet diamantform, men med avslipte hjørner. Forholdsvis ny innen diamantverden da den ikke er mer enn 30 år gammel. Denne formen kombinerer lys refleksjon og individuell symmetri på en utmerket måte. Ofte assosierest formen med gledesspredere og personer med høy energi.

Oval shape (Oval)

En type som ligner på round brilliant cut, men en lenger, og mindre solgt, variant. En kvalitetsdiamant viss form får fingrene til brukeren til å virke lengre. Hvordan diamanten er slipt er svært viktig ettersom den er ganske lik Marquise-formen. Formen linkes ofte til kreativitet og mot.

Marquise Shape (Navette)

Som oval shape gir formen en illusjon om lengre fingrer, forskjellen er at ovalen her samles i ei spiss på hver sin ende. Dens form får ofte diamanten til å se større ut enn den egentlig er og er formen som gir mest størrelse per carat. Marquise-formen blir ofte brukt til forlovelsesringer, enten som enstensring eller i kombinasjon med flere stener i en flerstensring. For øvrig en form som ofte er assosiert med ambisjon og innovasjon.

Pear Shape (Dråpe)

En kombinasjon av oval og marquise form som gir deg en form som ligner en vanndråpe eller tåre. En form så vakker at den støtter opp om greske myter om at diamanter er gudenes tårer. En slik diamant kan brukes i de fleste settinger og assosierest gjerne med sjarm.

Emerald Cut (Smaragd)

Overfladisk en lik form som Radiant, forskjellen er at den er bygd opp trinnvis. Navnet emerald cut kommer fra tidligere da dette var en form som hovedsakelig bruktes til å slipe smaragder (emerald). Formen gir en følelse av å gå gjennom en speillagt korridor med gjensidig refleksjon. Har ikke like mye gjenskinn som andre brilliant stener, men gjør opp for dette gjennom dets krystallklare, store table. Formen har en gammel sjarm over seg og bindes gjerne med besluttsomhet og det å vere målrettet.

Asscher Cut (Kvadrat Smaragd)

Nesten identisk med emerald cut, men en heller kvadratformet tvist, der emerald cut er mer rektangulær. Gjennom en trinnvis oppbygning og avkappede hjørner ligner formen nesten på en åttekant. Elegant og stilig er diamanten ofte assosiert med selvrespekt og nevnte eleganse.

Cushion Shape (Pute)

Formet som et kvadrat med avrundede sider. Formen kan bygges opp trinnvis, men kan også slipes som brilliant cut. En antikk form med historie helt tilbake til 1830-årene. Mistet noe av sin popularitet da ny teknologi gjorde sitt inntog i diamantverden, men er en trendy diamant med gode egenskaper til å reflektere lys, selv i mørke forhold. Karakteristikken er både moderne og tradisjonell, både stille og høylytt.

Heart Shape (Hjerte)

En form med stadig økende popularitet. Den klart mest romantiske ringen, som ofte kjøpes i anledning valentinsdag eller personlige milestener i kjærlighetslivet. Den får fram det ekte og rene i kjærlighet. Formen har sitt ugangspunkt i pæreformen, og da ofte pæreformer med innesluttninger i den runde delen, noe som gir utgangspunkt for hjertet. Personen som slipper denne typen form må vere svært dyktig da presisjon er essensielt for å få den riktige formen samtidig som lysrefleksjonen vedlikeholdes. Assosierest ofte med det å være sentimental, sensitiv og romantisk samtidig som den sender et klart romantisk signal.

Trilliant Shape (Trekant)

Også kalt triangel-brilliant eller trillion. En utfordrende form som har sin opprinnelse fra Amsterdam på 1970-tallet. Hvor spisse kantene er avhenger av personen som slipper stenen. Den har en glans som gjør den til en fin sentersten i en flerstensring, men kan også brukes som sidesten til former som radiant, cushion eller princess. Bindes ofte opp mot en selvtillitsfull og eventyrlysten personlighet.

Baguette cut (Baguette)

Noe lik emerald cut, men i mindre skala og med spisse hjørner utgjør baguette-formen vanligvis en sidesten i flerstensringer. En noe nedtont stil som utgjør en perfekt sidesten da senterstenen vil lyse opp ved siden av. Denne formen er vanligvis billigere enn andre former.