Diamantsertifikat

Sertifikaten kan anses som en femte C. Det har ikke direkte med diamantens kvalitet å gjøre, men det konstaterer at diamantens kvaliteter er som selgeren angir. De mest anerkjente sertifiseringsfirmaene er, i følgende rekkefølge, GIA, AGS, HRD, EGL, IGI (klikk på logo under for å komme til deres hjemmeside). Vi i Genuine Gems har av denne grunn hovedsakelig GIA-sertifiserte diamanter. Når GIA-sertifikat medfølger kan du som kunde være sikker på at diamanten er som beskrevet av leverandør. Vi kan også forsikre om at samtlige diamanter vi selger er dobbelsjekket med vår fagspesialist for å bekrefte at sertifikatet oppgir riktige opplysninger.

Et sertifikat er et dokument som inneholder veldig spesifikk og detaljert informasjon om diamanten. Denne informasjonen blir uthentet i et diamantlaboratorium med stenen løs. Det er viktig at de som sertifiserer diamantene er selvstendige firma som ikke har noen interesser i form av f.eks. salg av diamantene de sertifiserer. Samtlige firma vi i Genuine Gems bruker er selvfølgelig selvstendige.
Prosessen for å gradere en diamant er svært detaljert, noe en ser igjen i sertifikatet. Trente gemantologister med spesiallaget utstyr utfører graderingen. Et sertifikat inneholder ikke bare fakta om de fire C’ene, men går i mye større grad på detaljnivå. Eksempel på et utdrag fra et GIA sertifikat kan du se under:
De siste årene har laboratoriene begynt å printe sertifikatnummer på diamanten. Dette er fordi kjøperen skal være sikker på hva han kjøper, se eksempel under:
Husk at det er VIKTIG å få med sertifikat eller takstbrev når en kjøper en diamant.