Diamant Farge

Når det kommer til farge, vil man at diamanten skal være så fargeløs som mulig. En diamant uten farge scorer høyest på fargeskalaen. Det er altså motsatt av hva man vanligvis tenker når det angår farge, når det kommer til diamanter vil en fargeløs diamant være det beste. Skalaen er for øvrig som vist under:
Som du ser går skalaen fra helt fargeløs (D) til lys gul (Z). Dersom diamanten har gått over i en annen farge går de under betegnelsen ”fancy diamonds”. Disse varierer i farge, men de som er sjeldne er de mest verdifulle av alle diamantene, for eksempel fancy intens rød, fancy intens blå eller fancy intens pink osv. Et kvalitetsstempel på en diamant er gjenskinnet og hvordan den reflekterer lys. I denne sammenheng kan man sammenligne diamanten med et vanlig glass, jo lysere et glass er, desto mer lys vil skinne gjennom.
Mange mener at farge sammen med sliping er de viktigste faktorene ved en fin diamant. Grunnen til dette er at det hovedsakelig er fargen som påvirker hvordan diamanten skinner. I tillegg vil en godt slipt diamant få frem den naturlige fargen i større grad, og slik få den til å se mer skinnende ut. En diamants naturlige farge vil dog ikke endres, nyansene vil bare vises i større grad. Forskjellen mellom de ulike trinnene på fargeskalaen er i tillegg så små at du ikke ser dem med det blotte øyet (fra D t.o.m. G), derfor kan det ofte være bedre å prioritere en diamant med litt lavere farge og litt bedre sliping. Slik vil man spare penger samtidig som diamanten i all hovedsak vil se like lys ut. Du kan også tenke på hvilken type ring du velger til diamanten. Platina eller hvitt gull vil eksempelvis få stenen til å se lysere ut enn gult/rosa gull.